2011. június 30., csütörtök

Az év vadvilág művészei 2011-ben

David Filer - Forever and Ever Amen
grafit, 80 x 70 cm
Egy újabb díjnyertes, ezúttal állatportré és grafittal.
A David Sheperd által létrehozott DSWF alapítvány minden évben megrendezi Londonban "Az év vadvilágot ábrázoló művésze" versenyét, mely mindenki számára nyitott. Az első díjat és a vele együtt járó 10.000 angol Font jutalmat az idén a fiatal zimbabwei művész, David Filer nyerte meg "Mindörökké Ámen" című rajzával.
A zsűrit teljesen lenyűgözte az elefántok erejének és ugyanakkor gyengédségének kifejezése, a gyönyörű ábrázolás grafittal.

A tavalyi, 2010-es verseny fődíjasa Natalie Mascall játszadozó tigrisei voltak:

Natalie Mascall - Tigers at Play
Sajnos nem tüntették fel, hogy milyen technikával készült. Érdemes megnézni az előző év többi gyönyörű díjnyertesét is ezen az oldalon: 2010-es díjazottak

És ha már a vadvilág állatportréiról van szó, akkor megemlítem a digitális művészek csodás alkotásait is. A Share One Planet versenyen most tették közzé  a legszebb műveket, melyek közül kiválasztásra kerülnek majd a nyertesek.

Antonio Javier Caparo: Loris Planet

 A fentebbi csak egy a sok gyönyörű mű közül. Nehéz volt választani, ezért az első képet tettem fel. A többi szép digitális festményt is feltétlenül nézzétek meg itt: SHARE ONE PLANET !

1 megjegyzés:

gromine írta...

Megnéztem a többi képet is, csodálatosak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...