2011. július 24., vasárnap

Grace Kelly

A kisfiú portréja óta az a kényszerképzetem, hogy a szkenelés nyújtja a rajzot. Grace Kelly rajzommal is így jártam. A hölgy feje valahogy hosszúkásabbnak tűnik, mint az eredeti rajz és fotó. Ráadásul a halványabb tónusok kimosódtak, így az arcon érdekes foltok tűntek fel.


Azt hittem, lefényképezve majd jobb lesz, de az eredmény szinte ugyanaz:



Egyszer talán majd kijavítom ezt is.

3 megjegyzés:

Castia írta...

Én nem látok rajta perspektivikus hibát, hogy aránytalan lenne rajta bármi is. A száj körül tényleg foltosnak tűnnek a fények, ez tipikusan olyan dolog, ami a rajzon nem látszik, a scanner/vaku viszont előhozza... Szerintem a rajzon emiatt ne változtass, mert akkor meg ott fog furcsának tűnni, inkább ha nagyon zavar, a digitális változaton próbálj meg javítani.
A szőrme hatás iszonyat jó lett, és a tekintete is gyönyörű kifejező. (Kár hogy nem egy picit nagyobban tetted fel, szívesen megnézném közelebbről.)

gromine írta...

Gyönyörű a rajz !!
A két kép közül, nekem a fotózott jobban tetszik.

anwerosa írta...

Köszönöm! Örülök, hogy így is tetszik.
Megpróbáltam kinagyítani, de csak a scannelt képnél engedte, a fotózottnál nem jelent meg a menü.
A száj körül gyurmaradírral emeltem ki a világosabb részeket és utána összedörzsöltem a környezettel, de a digitalizálás ezt a finom árnyalati átmenetet nem érzékeli.
A szőrme nagyon egyszerű volt. Késsel kiélezett radírral csak behúzgáltam a szálakat és kész. Én sem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz.
Ja és természetesen a fotó, amiről dolgoztam, gyönyörű, ami megkönnyítette a dolgom.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...