2011. április 7., csütörtök

Utánzatok

    Ami az oviban gúnyolódásra ad okot, az iskolában pedig a szigorú tanár büntetését vonja maga után, az a rajzolás, festés tanulásakor nagyon is hasznos és kívánatos dolog.

Az International Artist április-májusi számában Keith Cardnell arról számol be, hogyan segít önbizalmunk felépítésében, képességeink fejlesztésében a nagy mesterek műveinek lemásolása.
Másolás közben tónusok, színek problémáit kell megoldanunk, betekintést nyerünk a mesterek technikáiba, stílusába és olyan művet hozunk létre, melyről azt gondoltuk korábban, hogy képességeinket messze felülmúlja.

Vermeer: The Milkmaid

A profi művészek minden időkben másolták a nagyok munkáit, hogy ezáltal fejlesszék önmagukat. Amennyiben mi is próbára akarjuk tenni képességeinket, arra ügyeljünk, hogy kizárólag már nem élő művészek munkáit másoljuk! Az ily módon keletkezett munkáink egyébként is csak képességeink reprezentálására és elajándékozásra használhatók.

Aki kedvet kapott a másoláshoz, az itt megnézheti Keith Cardnell utánzatait.
Gyönyörű képek közül válogathatunk a világ híres múzeumaiból a Google Art Project jóvoltából. Az oldal lehetővé teszi számunkra, hogy olyan múzeumokba is ellátogassunk, ahova egyébként nem jutnánk el. A Versailles Palota, a moszkvai Tretyakov Galéria, a londoni Tate Britain, a berlini Gemäldegalerie, a firenzei Uffizi Galéria, hogy csak néhányat említsek.
A Google segítségével bekukkanthatunk a múzeumba, megnézhetjük a képeket és még zoomolni is lehet. Így a finom részletek, szinte az ecsetvonások is láthatóvá válnak.

Kellemes másolást és nézelődést!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...