2014. február 25., kedd

Hogyan rajzoljunk szimmetrikus szemeket - videó tutorial

Sok rajzon látni félrecsúszott szemeket, ami még azoknak a műkedvelőknek is feltűnik, akik saját maguk nem tudnak rajzolni. Hiába, az emberi arc nekünk a legismertebb.
Ezt a hibát segít kiküszöbölni az alábbi videó. A módszert nem valószínű, hogy akadémián tanítják, de ha végképp nem megy, akkor átsegíthet a kezdeti nehézségeken.

Mindössze egy hosszában félbe hajtott papírlapra és egy ollóra lesz szükség. A papír mentén meghúzzuk a szemek vonalát, majd az ollóval kivágjuk a kinyomtatott képről a szem formáját. A képet (amiből kivágtuk a szemet) a szemvonalra helyezzük úgy, hogy a belső szemzug egy picivel a vonal alatt, a külső szemzug pedig egy picivel a vonal fölött legyen. Megrajzoljuk az egyik szemet. Mivel két szem távolsága általában egy szem szélességével egyenlő, így felmérünk a szemvonalra egy szemnyi távolságot és bejelöljük a másik szemzug helyét. A képet megfordítva az első szemhez hasonlóan felrajzoljuk a másik szemet is.
És kezdődhet a kidolgozás.

  

1 megjegyzés:

Tina Kuti írta...

Ezt akár pauszpapírral is meg lehet csinálni. :) Nem biztos, hogy ugyanolyan könnyű, de megéri kipróbálni, hiszen ha valaki pl. telefonról, számítógépről, tabról, vagy akármilyen más médiaeszközről rajzol, nem biztos, hogy érdemes nekiesni ollóval a képnek. :"D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...