2013. október 31., csütörtök

Csoki portré tutorial


Ezt a mutatós csokoládé portrét minimális rajztudással el lehet készíteni bármilyen fotó alapján és remek ajándék ötlet vagy szülinapi torta díszítésére is felhasználható.

Az elkészítéséhez szükséges fehér- és fekete csoki, egy iratfűző fólia, egy fagyasztós zacskó és egy kinyomtatott fotó.


A fotót érdemes képszerkesztő programmal átváltani fekete-fehérre és a kontraszt-világosság állításával 3 tónusúra (fekete-szürke-fehér) átalakítani.
Aki ehhez nem ért, az ceruzával is berajzolhatja a 3 tónus határvonalait. Ha hunyorítva nézünk a képre, az leegyszerűsíti a tónusokat, jobban látszik, hol van a világos-, közép-, és sötét árnyalatok határa.
És azt ne felejtsük el, hogy a csoki portré az eredeti tükörképe lesz majd. Akit ez zavar, az még az elején fordítsa át a képet a tükörképére.


Ezután sima rajzalátétre rögzítsük az átalakított fotót! Fölé pedig a fólia kerül. Az alátét lehetőleg akkora méretű legyen, hogy beférjen majd a hűtőszekrénybe.

 
Ezután a megolvasztott fekete csokit zacskóba töltjük, a sarkát kivágjuk és a csokival megrajzoljuk a fekete részeket.
Ha kész van, hűtőben hagyjuk megszilárdulni a csokit, nehogy összekeveredjenek a különböző színű rétegek.

 
Ezután következik a fehér- és fekete csoki keverékéből a szürke árnyalatok megrajzolása. A finomabb részekhez használhatunk fogpiszkálót vagy hurkapálcikát.
Egyben a kép körvonalát is meghúzzuk fehér csokival és irány a hűtő szilárdulásig.


Legvégül a fehér csoki kerül fel. Próbáljuk meg elegyengetni!


Ha megszilárdult a hűtőben, megfordítottuk és lehúztuk a fóliát, akkor ehhez hasonló eredményre számítsunk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...