2011. december 27., kedd

Tanuljunk a nagyoktól

Számtalan helyen találkoztam már azzal a tanáccsal, hogy ha meg akarunk tanulni rajzolni (festeni), másoljuk a nagy mesterek munkáit. Ha az ünnepek alatt ráérsz, akkor itt az ideje elkezdeni.


Az American Artist Drawing magazinban Charles Bargue: Drawing Course c. könyvét ajánlják. Bargue saját rajzaiból készített táblákat, melyekről a művészeti iskolák hallgatói rajzolni tanultak. Érdemes utánanézni az interneten, hátha előfordul egy kallódó példány, mert Picasso és Van Gogh is ezekről a táblákról tanultak rajzolni, de az Amazonnál meg is lehet venni a könyvet.

Haladók vállalkozhatnak Adolph von Menzel rajzainak lemásolására is, akit még Amerikában is az egyik legnagyobb rajztehetségnek tartanak. A Menzel rajzait összefoglaló könyv szabadon letölthető ezen a linken: Drawings of A. von Menzel

Szerencsére az internet remek forrása más nagy tehetségek rajzainak is. Csak elég beírni a Google képkeresőbe Leonardo, Rembrandt, Ingres vagy Sargent esetleg Dürer nevét és már válogathatunk is a képek között. Kezdőknek is érdemes kipróbálni, mert nagy önbizalmat szerezhetünk azzal, ha a mesterek munkáit le tudjuk másolni és közben a technikájukat is ellessük.
Jó rajzolást és Boldog Újévet mindenkinek!

Kiegészítés a blogbejegyzéshez (2016. december)
Bargue táblák ingyenesen letölthetők az alábbi linken:
https://get.google.com/albumarchive/104620822473004383244/album/AF1QipNPt9r0Hvk0zLYGfndEt_B57MXUT2YxyPZtYFdV?source=pwa

4 megjegyzés:

gromine írta...

Alkotós, Boldog új évet kívánok !

anwerosa írta...

Köszönöm szépen!

Flopie írta...

Hi,
Great! I love Von Menzel's work. I found more information about his life and an extensive painting gallery on this website WahooArt.com

anwerosa írta...

I love his work too. Thank you for the link, there are really great pictures on this webseite!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...